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Questions and Answers

Question 1:

Does the implementation also imply an improvement of the CRA version for the HIPC (High Judicial
and Prosecutorial Council) in BiH (Bosnia and Herzegovina), or do the improvements of the CRA tool
only apply to national anti-corruption agencies from the countries in the region?

Answer 1:

The advertised assignment involves all previous beneficiaries (including the HIPC), as well as potential
new ones, who would primarily be the anti-corruption authorities, but could also be other authorities
with competence in implementing CRA and CPL mechanisms in their giver jurisdictions and sectors.

Question 2:

In order to prove the references, is it enough to state them in the CV with the accompanying web link
or is it necessary to submit a copy of the corresponding contract? If it is necessary to submit a copy of
the contract, in that case is it necessary that a copy of the contract be certified by the competent
service?

Answer 2:

The proof of reference can be either a contract, a web resource, or a different document (including a
contract, which does not have to be a certified copy, but should be accompanied by the final delivery
report to confirm the completion of the contract). The provided document/resource should
demonstrate the relevance of the reference used for this particular task.

Question 3:

Please could you clarify the concept of the application form in terms of Concept outlining proposed
implementation approach, with tentative timeframe? Is it possible that the timeframe be shorter in
relation to the proposed timeframe from paragraph 3 in ToR (Terms of Reference)?

Answer 3:

While the outline of the assignment is provided in the Tender Announcement, applicants are expected
to provide a plan and a time schedule with additional detail. The proposed timeframe may be shorter
compared to the one determined in the Tender Announcement. Each of the required tasks/phases of
the assignment should be broken down into several steps and assigned an appropriate duration.

Question 4:

Can you clarify the "quality control standard" requirement from paragraph 4 of the ToR?

Answer 4:

No "quality control standard" is required under section 4 of the Tender Announcement. This section
does however require the contractor to ensure proper internal control regarding the development of
the deliverables foreseen under this tender. Paragraph 4 of section 4 mentioned "adequate quality
standards" that are provided in paragraph 2 of the same section but are also addressed throughout
section 2 of the Tender Announcement.



